Professorns span-nyttExpressen, 16 januari 2011

 

Allsångsspaning

Statstelevisionens framgångar med allsångs-programmet från Skansen har inte lämnat mediestrategerna på TV4 någon ro. Enligt tillförlitliga rykten har man dock äntligen hittat ett medialt motmedel som man avser att sätta in redan under den kommande säsongen. I direktsändning på samma tid och dessutom från det Skansen närbelägna nöjesfältet Gröna Lund. Det finns också mycket som redan nu talar för att ovationerna från Grönan kommer att dränka varje försök från Skansen att förvalta och utveckla vår folkliga sångskatt.

Visa rumpan på Gröna Lund-spaning

Idén bakom det nya programmet bärs av en enkel och självklar idé hämtad från den tid där vi numera lever och det lär vara självaste Jan Scherman som har värpt. Den går helt enkelt ut på att ett antal deltagare av blandat kön visar rumpan från Gröna Lunds stora scen. Byxor ner, kjolar upp, ingenting därunder, publiken röstar, tittarna kan ringa in och en segrare koras.

Deltagarspaning

För att ytterligare öka det mediala trycket kommer man först att dela in de tävlande i yrkeskategorier som redan är kända från den övriga programverksamheten. "Galna tv-kockar visar rumpan", "Arga snickare visar rumpan" och så vidare, och så vidare. Före den stora finalen har man också lagt in ett riktigt rövarheat där "Svårt Skuldsatta som bråkar med sina grannar" ställs rumpa mot rumpa. Så dags för den stora finalen där segrarna i varje kategori får göra upp om titeln Årets Riksrumpa.

Visa rumpan på Slottet-spaning

Ställd inför detta hot har man på Statstelevisionen icke vilat på hanen och som så ofta förr lär Peter Settman ha löst problemet åt dem genom en spännande utveckling av den gamla succén "Stjärnorna på slottet" där man - så att säga - äntligen tar steget från det blott bildliga till det rent bokstavliga.

 

© Leif GW Persson

Tillbaka
> Alla krönikor