Professorns span-nyttExpressen, 30 januari 2011

 

Karbadsspaning

Jag har förvisso träffat sämre människor än Joakim Larsson men så här till helgen räcker han tyvärr gott för att höja mitt blodtryck. Fyller därför mitt stora badkar med hett vatten och nedsänker min feta lekamen. Inte för att tvaga mig utan enkom för att återvinna min inre frid.

Lavendelspaning

Beklagligtvis råkar jag använda hustruns svindyra tvål med lavendeldoft så väl uppstigen luktar jag som en hel "Let's dance"-jury. Mindre välbetänkt med tanke på att jag snart skall jaga hare med mina kamrater som har näsa för just sådant. Rotar en stund efter något tillräckligt svaveldoftande för att dölja doften av det som annars lätt kan uppfattas som ett uttryck för en alltför mjuk sida hos en sådan som jag.

Sinnesfridsspaning

Bestämmer mig för att avstå. Hög tid att även jag växer upp och överser med dylika bagateller och vad är det som gör att behovet av sinnesfrid växer exponentiellt med stigande ålder? Behovet av att lösa alla dessa sudokun, ju svårare desto bättre, där det ändå bara finns en enda lösning som är rätt? Att lyssna på barockmusik med dess taktfast mässande stråkar och blåsinstrument där jag hela tiden vet vad som står på nästa notblad alldeles oavsett att det är första gången som jag hör stycket spelas?

 

© Leif GW Persson

Tillbaka
> Alla krönikor