Professorns span-nytt Expressen, 1 december 2013

 

Veckan som gick-spaning

 

Veckan som gick har varit förfärlig och vid flera tillfällen har jag följt Winston Churchills råd från tiden för det stora kriget att i kampen för Det Goda måste även en i grunden hygglig människa kunna bejaka den Ondska som han också bär inom sig.

 

Ta sitt förnuft till fånga-spaning

 

Återstår det svåraste av allt. Att få honom att ta sitt förnuft till fånga och för en gångs skull lita mer till mig än sådana som Christer van der Kwast, Seppo Penttinen, Sven Åke Christiansson, Gubb-Jan Stigson och likhunden Sampo. Så ring mig Göran - numret har du ju redan - så lovar jag att både bjuda dig på lunch och uppbåda all min kunskap och pedagogiska förmåga så att du äntligen kan se Sanningen och Ljuset.

 

Nordkorea-spaning

 

Även med kloka och normalt hyggliga människor är det tyvärr så illa att käften ibland springer före deras förstånd och om jag nu skall ta mig själv som exempel är det faktiskt inte så att jag avser att verka för att Göran Lambertz flyttas över till Högsta Domstolen i Nordkorea. Trots de gammelsovjetiska rättsgrundsatser som han på senare tid gett uttryck för tror jag inte att han skulle trivas där.

 

© Leif GW Persson

Tillbaka
> Alla krönikor