Professorns span-nytt Expressen, 10 februari 2013

 

Mediespaning 1: Sockersöta Alicia bröt armen i pulka

Den stora nyheten denna helg i min alldeles utmärkta lokaltidning, Södermanlands nyheter, handlar om lilla Alicia från Gnesta, fem år, som åkt pulka rakt in i ett staket och brutit armen. Alicia finns med på bild på både förstasidan och mittuppslaget. Hon är söt som en sockerbit och när jag ser hennes lilla tumme som sticker ut ur gipsbandaget så rör den även vid mitt ärrade fadershjärta.

Mediespaning 2: Den ansvarige går inte att nå

"Skyddsstaket bröt pulkaåkande Alicias arm" konstaterar tidningen i rubriken och eftersom Södermanlands Nyheter inte slarvar med sitt uppdrag har man givetvis ställt den skyddsstaketsansvarige politikern mot väggen. Han heter Berndt Ullström och är ordförande i kultur- och tekniknämnden i kommunen. Hans politiska hemvist framgår inte av artikeln men det kan göra detsamma eftersom han svarar precis som alla andra som han oavsett politisk hemvist och mandat. Inledningsvis konstaterar han således att den "ifrågavarande backen" inte är "någon pulkabacke i officiell mening" och vad själva staketet beträffar hänvisar han till de ansvariga tjänstemännen på kommunen och i den mediala meningen är det pang på nästa rödbeta. Han heter Lars Edenhofer och teknisk chef i Gnesta kommun och ansvarig tjänsteman. Som man tyvärr inte har lyckats nå för en kommentar och var har jag hört det förut?'

Mediespaning 3: Vem kan annat än att älska Sverige?

Lilla Alicia, fem år som brutit armen, när hon åkt pulka utför en backe trots att den inte är det i en officiell mening och den ansvarige tjänstemannen som inte gått att nå. Sverige i sammanfattning och vem kan annat än älska ett sådant land där livet och verkligheten är beskaffad på det viset.

© Leif GW PerssonTillbaka
> Alla krönikor