Professorns span-nytt Expressen, 10 augusti 2014

 

Schyman-spaning

 

Stort grattis till Gudrun som äntligen kan skåda ljuset i slutet av vår politiska tunnel. Stort grattis till alla andra också eftersom två enfrågepartier rimligen måste vara dubbelt så bra som ett. Enkel matematik och vad är det för fel på att koncentrera sig på en fråga i taget?

 

Varsel två-spaning

 

Själv väntar jag på nästa varsel om hur det skall gå i nyvalet. Enligt de inledande vibrationer som jag redan känt av verkar det som det i allt väsentligt kommer att sluta som i mitt första hinsides budskap. Dock med den icke ointressanta skillnaden att även Fi lyckas ta sig in i riksdagen.

 

Vågmästar- spaning

 

Att som unge Åkesson - i ett för fosterlandet skarpt läge - erbjuda sig att bilda regering och överlåta vågmästarrollen på alla andra vittnar inte bara om oanade statistiska insikter utan även om en förmåga att tänka utanför politikens vanliga rutpapper.

 

Ehrenhorn-spaning

 

Helst säkert är det så att han måste ha sökt andligt stöd och vägledning hos sin äldre partikamrat Göran Ehrenhorn som numera är ordförande för Sverigedemokraterna i Gnesta. Under sitt onekligen spännande politiska liv har Ehrenhorn hunnit med att representera både Socialdemokraterna och Folkpartiet och att göra det samtidigt. Folkpartistiskt kommunalråd i Sundbyberg och framskjuten sosse i Gnesta. Kaos bor inte bara granne med Gud. Numera bor de vägg i vägg.

 

 

 

© Leif GW Persson

Tillbaka
> Alla krönikor