Professorns span-nytt Expressen, 23 oktober 2011

 

Drevspaning

Drevet efter Håkan Juholt har tystnat. Ersatts av den öronbedövande tystnad som endast följer av en djup medborgerlig förstämning. Juholt själv, däremot, är redo att gå vidare i sin politiska gärning. Skriver man så många reseräkningar som han så inträffar det naturligtvis misstag i form av dubbla debiteringar och det där med bostadsbidraget var väl egentligen fullt förklarligt med tanke på det oklara regelsystemet.

Pudelspaning

För säkerhets skull har Juholt också gjort en så kallad Pudel och av hans eget förhållningssätt förstår vi alla att han därmed anser att saken är utagerad. Hade han varit en vanlig kennelföreståndare hade jag självfallet hållit med honom men eftersom han leder landets största politiska parti är jag inte lika fördragsam.

Virrpanne- och moralspaning

Under sina sex månader som ledare för Socialdemokraterna har Håkan Juholt hittills lyckats visa tre saker. Att han är en politisk virrpanna som skiftar åsikt oftare än han byter kalsonger och slips, att hans privata moral lämnar åtskilligt i övrigt att önska och att han inte fattat ett pillekvitt vad detta egentligen handlar om.

Håkan Juholt-spaning

Håkan Juholt har en årsinkomst på närmare två miljoner kronor. Därmed tillhör han den exklusiva promillen av landets högsta inkomsttagare. Pengar som landets medborgare betalat på sin skattsedel, alldeles oavsett om de nu röstat på honom, och enligt honom själv tydligen alldeles för lite eftersom han tycks förutsätta att vi även ska betala hela hans och hans sambos månadshyra på närmare sjutusen kronor.

Politiskt förtroendespaning

Återstår att förklara för Lena, 65, varför han anser att detta är rätt och rimligt. Särskilt likt det politiska budskap som fött och gött honom i hela hans liv är det förvisso inte och med tanke på att Lena alltid har röstat på Socialdemokraterna är hon faktiskt lite besviken.

 

© Leif GW Persson

Tillbaka
> Alla krönikor